Sartoria Tramarossaro

The best handmade jeans in the world.

Het Italiaanse merk Sartoria Tramarossa werd in 1967 opgericht door Urban Chemello in Veneto en staat bekend om de Tramarossa jeans. Het authentieke label is echt made in Italy. Van het productieproces tot levering, alles gebeurt in de Italiaanse regio. Zo worden de jeans geproduceerd in de beste ateliers uit de omgeving van de fabriek In Veneto.

Het merk is ontstaan vanuit de ontevredenheid van Chemello over de destijdse groeiende massaproductie. Door zijn passie en kennis van detaillering en maatwerk wist hij met z’n nieuwe jeanslabel een plek te veroveren in de modewereld. Tramarossa  jeans worden gemaakt op sartoriale (met de hand)wijze. Hiervoor  worden gerestaureerde machines gebruikt,afkomstig uit de jaren ’50 & ’60. Deze werkwijze maakt de jeans uniek. Tramarossa staat voor goede kwaliteit: alle jeans zijn bijzonder zacht maar sterk en hebben een strak design met eigentijdse pasvormen.

De handgemaakte Tramarossa jeans hebben allemaal een ander uiterlijk. Van denimstoffen tot wassingen en knopen, iedere broek heeft z’n eigen details. Voor de collectie wordt gebruik gemaakt van verschillende selvage denimstoffen. Kenmerkend voor deze stof is de afwerking met de rode draad. De collectie bestaat uit unieke broeken van kwalitatieve spijkerstof. De jeans zijn afgewerkt met bijzondere details, wassingen en speciale stiksels. Dit geeft de broekencollectie van Sartoria Tramarossa een moderne en Italiaanse look en feel.

Bij ons in de winkel wordt de broek voorzien van de unieke personalisering.